Audient iD4 MkII İncelemesi

Audient’in iD serisinin ikinci iterasyonu, oldukça yüksek bir standartla geliyor. İlk versiyonları son derece saygı görmüş, düşünceli tasarım ve birçok güzel detayla dolu olmuştu ki bu da onları kalabalık giriş seviyesi arayüz kategorisinde birçok rakibinden ayırıyordu. Neyse ki, Audient iD4 MKII’nin kaliteli özellikleri kutudan çıkar çıkmaz belli oluyor.

Cihaz, arka kısmında bir XLR/jack birleşik giriş ve ön kısmında tek bir ¼ inçlik jack girişi olan basit bir iki girişli/iki çıkışlı USB ses arayüzüdür. Ayrıca, ön kısmında, hem ¼ inçlik bir çıkış hem de 3.5mm’lik bir çıkışa sahip şık bir çift çıkışlı kulaklık bölümü bulunmaktadır. Bu çıkışlar aynı anda kullanılabilir veya biri, sesi bir gitar pedalına gönderebilmek için bir yardımcı çıkış olarak kullanılabilir. Birçok önemli kontroller – her iki kanal için kazanç, bir izleme karışımı düğmesi ve büyük, sağlam bir hacim kodlayıcı – cihazın yüzeyinde yer alır ve bu da onları hayati ayarlar için kolayca erişilebilir kılar.

Müzik kaydı, performansı ve üretimi için bir arayüz olarak, Audient, küçük ölçekli gitar kurulumlarını mutlu edecek kadar basit ancak yine de yeterince işlevselliğe sahip olmayı başarıyor. Ancak, diğer benzer fiyatlı arayüzlerle karşılaştırıldığında nasıl bir performans sergiliyor? Bunu kontrol edelim.

Beklendiği gibi, iD4 MkII’yi kurmak oldukça basit. Windows test cihazımla, doğru sürücülerin yüklü olduğundan emin oldum ve sonra sadece takıp kullanmam gerekiyordu. MacOS makinesiyle, arka plandaki tüm işi kendisi yaptığı için daha da basitti. Ayrıca, iPhone’umla da test ettim – kutuda iOS uyumluluğu reklamı yapılmıştı – ve bunun da sorunsuz bir deneyim olduğunu söyleyebilirim.

iD4 MkII oldukça sağlam bir ünitedir ve tamamen metal yapıya sahiptir. Üç daha küçük kodlayıcı (iki kazanç ve bir izleme karışımı) pürüzsüz ve hassas hissettirdi, ana hacim kodlayıcısı ise hoş bir ağırlığa sahipti. Kazanç seviye LED’lerinin bazen ana kodlayıcıda yaptığım girişlerle bir saniye gecikme yaşadığını fark ettim, ancak bu kayıt oturumunuzu büyük ölçüde etkilemeyecek bir durumdur.

Test DAW’ım olarak Ableton Live’ı kullandım ve iD4’ün hiç sorunsuz veya karmaşık olmadan istediğim gibi çalıştığını buldum. Bütçeli bir ses arayüzünü test ederken, basitlik muhtemelen ana ölçüttür. Bu fiyat aralığında, muhtemelen müzik teknolojisi konusunda çok deneyimli olmayan kişilere yönelik olduğunuz için, işleri mümkün olduğunca basit tutmak akıllıca bir stratejidir. iD4 bu testi başarıyla geçiyor.

Test kurulumu için, parlor akustik gitarımı kaydetmek istedim, bu nedenle arkadaki üniteye bir kondenser mikrofon – Neumann TLM102 – bağladım ve bir sinyal almak için dahili fantom gücü etkinleştirdim. Ön tarafta, test elektrikli gitarımdan temiz bir sinyal almak için JFET girişini kullandım ve Native Instruments’ın Guitar Rig kopyasına bağladım. Farklı parçalar ve alımlarla oynamak için akustik ve elektrikli gitarı kaydetmeye hazır olarak bulundurmanın, iş akışı açısından ideal olduğunu gördüm.

iD4’ün iD düğmesi bazı kullanışlı özellikleri de açığa çıkarıyor. ‘Scroll Control’ özelliği, ana hacim düğmesini fareyle vurguladığınız şey için bir kaydırıcıya dönüştürür. Bu özellik, Live’a otomasyon hatları kaydederken, ağır bir yankının efekt karışımını belirli kayıtların belirli bölümlerini vurgulamak için yükseltip düşürdüğümde özellikle yardımcı olduğunu buldum. Bu tür bir dokunsal kontrol, bir ses arayüzünden beklemediğiniz bir şey olmasa da, yine de hoş bir dokunuş.

İkili monitör karışım özelliği de oldukça faydalıydı. Hem sessiz hem de iD düğmelerini tutarak, ana encoder, mikrofon ve hat girişlerinin stereo bir alt karışımını oluşturdu, böylece mikrofonu bir kulağınızda, gitarı diğerinde duyabilirdiniz. Yine, küçük bir özellik ancak bu arayüzü oluşturan kişilerin müzisyenleri ve karşılaşabilecekleri durumları anladıklarını gösteriyor.

Genel olarak, Audient iD4 MkII, akıllıca birçok özelliği sunuyor ve giriş seviyesinin bu ucunda beklemeyeceğiniz hoş ek dokunuşlara sahip. Gitaristler için, ses kalitesi ve kullanım kolaylığı, kayıt ihtiyaçları için amfi simülasyonlarına güvenen herkes için ideal bir gitar ses arayüzü haline getiriyor. Ayrıca, genel yapı kalitesinin de çok yüksek olduğunu gördüm, bu da bunun küçük ev stüdyo kayıt kurulumları için ideal bir ses arayüzü haline geleceğine olan güvenimi arttırıyor.

Bağlantı: USB-C

Dönüştürücü çözünürlüğü: 24 bit

Desteklenen örnekleme hızları: 96kHz

Girişler: 1 x XLR/Jack kombi, 1 x ¼ inç jak

Çıkışlar: 2 x ¼ inç Jack çıkışı, 1 x ¼ inç kulaklık çıkışı, 1 x 3.5mm kulaklık çıkışı

Boyut: 133mmx120mmx41mm Ağırlık: 740g

İletişim: Audient

Düşüncelerinizi duymaktan mutluluk duyacağız

Bir cevap bırakın

Gitarlar.com
Logo
Yeni Hesap Açın
Öğeleri karşılaştırın
  • Toplam (0)
Karşılaştırma
0